Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

24 квітня відбудеться презентація Пам’ятки для працівників правоохоронних органів та суддів для ефективного розслідування та судового розгляду справ СНПК.

23 квітня 2024, 13:12

24 квітня 2024 року о 14:00 відбудеться презентація Пам’ятки для працівників правоохоронних органів та суддів для ефективного розслідування та судового розгляду справ, пов’язаних з сексуальним насильством в умовах війни (далі – СНПК). 

Організатори:  ГО «UA Experts»  за підтримки Офісу Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та Фонду ООН в галузі народонаселення UNFPA, Медіацентр Україна-Укрінформ.

Спікери:  

  • Анжела Стрижевська - к.ю.н., завідувачка кафедри кримінально-правової політики та кримінального права Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка; 
  • Сніжана Кущ - головна національна координаторка ГО «UA Experts»; 
  • Надія Стефанів - суддя Касаційного кримінального суду в складі Верховного Суду; представники Офісу Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, міністерств, державних органів влади, судової гілки влади, правоохоронних органів, поліцейські, слідчі та прокурори, які розслідують випадки СНПК, адвокати та інші фахівці в галузі права.

Чому це важливо? 

Спікери презентують Пам’ятку з документування, розслідування та судового розгляду справ щодо сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, для ефективного розслідування даної категорії справ та притягнення винних осіб до відповідальності. Вона не є юридичним документом і має рекомендаційний характер. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1).

Акредитація представників ЗМІ триватиме до 23 квітня 2024 року за посиланням.

Додаткова інформація для журналістів за номером телефону: 0975153306, e-mail: anna.kryzhanivska04@gmail.com (Анна Крижанівська). 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Захід транслюватиметься:

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

ІА "Укрінформ"